Πρόγραμμα: "Επανεκκίνηση της Εστίασης"

  • Δικαιούχοι: Υφιστάμενες επιχειρήσεις με ημ/νία σύστασης πριν την 31/12/2020 που δραστηριοποιούνται στην Εστίαση, με πτώση Τζίρου τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με το 2019.
  • Επιχορήγηση 100% για επενδύσεις έως 7% του Τζίρου του 2019.
  • Υποβολή αιτήσεων: Έως 30/7/2021.
  • Κόστος φακέλου: 150€ + ΦΠΑ 24%

Δείτε περισσότερα...

  • Προγράμματα Επιδότησης (ΕΣΠΑ, Νέος Επενδυτικός Νόμος κλπ)

  • Στρατηγικός - Επιχειρησιακός Σχεδιασμός

  • Εγκατάσταση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας

  • Τηλ/Fax: 231 220 8820
  • Κιν: 6945 2222 63
Home

Άρθρα

digi-mobile

digi-mobile

Ξεκινά την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 14:00 η υποβολή των των προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. την 3/8/2012.

Προκηρύχθηκε την 22/11/2011 το πρόγραμμα digi-mobile, το οποίο αφορά στην υλοποίηση ψηφιακών επενδύσεων για την ανάπτυξη εφαρμογών επί συσκευών κινητών επικοινωνιών (smartphones) και tablet-pc με συνολικό προϋπολογισμό €15 εκατ.

Η Δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

1. Σκοπός

Το πρόγραμμα digi-mobile, αποσκοπεί στην ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αξιοποιήσουν τη διεθνή δυναμική και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα κοινά-στόχους, παρέχοντας νέες ψηφιακές δυνατότητες και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, μέσω smartphones.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα digi-mobile στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση της αξιοποίησης καινοτόμων εφαρμογών επί συσκευών κινητών επικοινωνιών και tablet-pc για υφιστάμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

      • Μείωση του κόστους λειτουργίας και βελτίωση της παραγωγικότητας, με αξιοποίηση εφαρμογών επί «έξυπνων» συσκευών κινητών επικοινωνιών, που διευκολύνουν την κινητικότητα (mobility) των εργαζόμενων και επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα και την αξιοποίησή τους από οπουδήποτε.
      • Συνθήκες ολοκληρωμένης προσέγγισης υφιστάμενων πελατών και νέων κοινών, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των «έξυπνων» συσκευών κινητών επικοινωνιών και των tablet-pc για την παροχή προσωποποιημένης-στοχευμένης πληροφόρησης.
      • Ευκαιρίες εξωστρεφούς ανάπτυξης και βελτίωσης των πωλήσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποιώντας έξυπνες κινητές συσκευές.
2. Ενισχυόμενες επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα digi-mobile του ΕΣΠΑ 2007-2013 προβλέπει κίνητρα επιχορήγησης σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν όλα τα παρακάτω κριτήρια:

        • Είναι πολύ μικρές, μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις (δηλ. απασχολούν από 0-250 εργαζομένους).
        • Έχουν κλείσει μια τουλάχιστον διαχειριστική χρήση.
        • Λειτουργούν νόμιμα στην Ελληνική επικράτεια, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας.
        • Δεν εντάσονται στον κανόνα de-minimis.
        • Δεν εμπίπτουν στα κριτήρια διαχωρισμού πράξεων των Ταμείων ΕΤΠΑ, ΕΓΤΑΑ (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και ΕΤΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας).
        • Δεν είναι προβληματικές, δεν βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση και δεν εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση παλαιάς ενίσχυσης.
3. Επιλέξιμες ενέργειες

Οι επιλέξιμες ενέργειες της δράσης digi-mobile αφορούν την ανάπτυξη, την απόκτηση και την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ψηφιακών υπηρεσιών μέσω smartphones (native mobile apps/ web mobile apps ή και web mobile portals), που να είναι είτε τύπου B2C (Επιχείρηση προς Καταναλωτή) είτε τύπου B2B (Επιχείρηση προς Επιχείρηση) ή Β2Ε (ενδοεπιχειρησιακές).

Οι εφαρμογές που ενισχύονται θα πρέπει να «κατεβαίνουν» και να λειτουργούν στις συσκευές κινητής επικοινωνίας (να είναι “downloadable”) και να μπορούν να λειτουργούν είτε offline, είτε αξιοποιώντας web δεδομένα. Εναλλακτικά, επιτρέπεται η ανάπτυξη mobile portals εφόσον όμως:

          • Παρέχουν ολοκληρωμένο περιβάλλον εργασίας που υποχρεωτικά αναγνωρίζει τον τύπο / λειτουργικό σύστημα της συσκευής κινητής επικοινωνίας και προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά της.
          • Παρέχουν πλήρη λειτουργικότητα, αντίστοιχα με τα υφιστάμενα web portals της επιχείρησης.
          • Επιτρέπουν διάδραση με το χρήστη των smartphones και δεν περιορίζονται σε μονόδρομη προώθηση πληροφοριών.
4. Ενισχυόμενες δαπάνες

Επιλέξιμες στο πρόγραμμα digi-mobile του ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι οι δαπάνες για:

            • Δαπάνες για την ανάπτυξη της εφαρμογής ή/και την προμήθεια λογισμικού που κρίνονται αναγκαία για την ανάπτυξη και λειτουργία των εφαρμογών επί συσκευών κινητών επικοινωνιών (smartphones) και tablet-pc.
            • Δαπάνες για φιλοξενία (hosting, app-stores κτλ.) για τη διάθεση και τοποθέτηση των εφαρμογών.
            • Υπηρεσίες ανάπτυξης ψηφιακού υλικού και περιεχομένου που αξιοποιείται στο πλαίσιο των εφαρμογών.
            • Υπηρεσίες μετάπτωσης/ αναδιαμόρφωσης δεδομένων, υφιστάμενων εφαρμογών ή διαδικτυακών τόπων.
            • Υπηρεσίες ελέγχου λειτουργικότητας, ασφάλειας, χρηστικότητας κλπ. των εφαρμογών.
5. Μέγιστο ύψος επένδυσης

Το μέγιστο ύψος επένδυσης στο πρόγραμμα digi-mobile του ΕΣΠΑ 2007-2013 ανέρχεται σε 12.000€, ανάλογα με την κατηγορία που θα επιλεγεί (ανάπτυξη ή διαμόρφωση Web Mobile Portal ή ανάπτυξη εφαρμογών για smartphones αντίστοιχα).

6. Ποσοστά επιχορήγησης

Το ποσοστό ενίσχυσης κάθε επένδυσης στο πρόγραμμα digi-mobile του ΕΣΠΑ 2007-2013 ανέρχεται σε 70% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα:

              • €7.000 για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση επιθυμεί να υλοποιήσει native mobile ή web mobile εφαρμογές.
              • €1.400 για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση υλοποιήσει web mobile portal.
7. Υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή των προτάσεων των επιχειρήσεων γίνεται με ηλεκτρονικές διαδικασίες για πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα αποτελεσμάτων. Η διαδικασία αξιολόγησης είναι άμεση και η επιλογή των επιχειρήσεων γίνεται με βάση τη σειρά προτεραιότητας υποβολής ανά ΕΠ/ΠΕΠ του Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και μέχρι εξαντλήσεως του ανά Περιφέρεια διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των Επενδυτικών Σχεδίων στο πρόγραμμα digi-mobile έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο των Περιφερειών, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής όπου αναμένεται να γνωστοποιηθεί ο χρόνος έναρξης των υποβολών.

8. Κονδύλια Προγράμματος

Το πρόγραμμα digi-mobile του ΕΣΠΑ 2007-2013 χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 15.000.000€ (Δημόσια Δαπάνη).

9. Τέστ επιλεξιμότητας

Κάντε τώρα το Τέστ Επιλεξιμότητας για το digi-mobile του ΕΣΠΑ 2007-2013 για να δείτε αν η επιχείρηση σας μπορεί να ενταχθεί στις ευργετικές διατάξεις του.

Προγράμματα Επιδότησης

Website Translation

Greek English French German Italian Russian

Θεσσαλονίκη: Ιασωνίδου 36 & Αγίας Σοφίας, Τ.Κ. 55634, Τηλ/Fax: +30 231 220 8820

Πέλλα: Όρμα Πέλλας - Αριδαία, Τ.Κ. 58400, Τηλ/Fax: +30 231 220 8820

Κύλιση στην Αρχή

Copyright © 2012-2019 www.deltaconsulting.gr. All rights reserved.